Κέντρα Πληροφόρησης Νέων ΟΝΕΚ σε συνεργασία με τον ΚΟΚΕΝ – Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Νεολαίας- Το Κέντρο μας συμμετέχει!

cyco_logo_greek2Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Νεολαίας (27/4-10/5/2015) θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις από τα Κέντρα Πληροφόρησης Νέων Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου σε συνεργασία με τον ΚΟΚΕΝ στα πλαίσια των Συνεδριάσεων Επαρχιακών Επιτροπών σε Λεμεσό και Λάρνακα.

Στη Λάρνακα θα πραγματοποιηθεί στις 7 Μαΐου 2015, στην Αίθουσα Διαλέξεων του Κοινοτικού Συμβουλίου Χοιροκοιτίας, ώρα 19:30. Το Κέντρο μας θα λάβει μέρος στη διάλεξη αυτή!
Οι παρουσιάσεις έχουν στόχο την ενημέρωση των νέων για το ρόλο που διαδραματίζει η κινητικότητα και η μη τυπική μάθηση στην περαιτέρω ανάπτυξη δεξιοτήτων, δικτύων και γνώσεων, απαραίτητα στοιχεία για τη βελτίωση της απασχολησιμότητας και την ενσωμάτωσή τους στην κοινωνία γενικότερα.
Θα περιλαμβάνουν:
1)      Ενημέρωση για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Eurodesk το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσα από το Erasmus+ Κεφάλαιο Νεολαία. Το πρόγραμμα στην Κύπρο υλοποιεί ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου. Σκοπός του προγράμματος είναι, η παροχή πληροφόρησης σχετικά με Ευρωπαϊκές πολιτικές και ευκαιρίες που ενδιαφέρουν τους νέους και άτομα που ασχολούνται με τη νεολαία. Με το Eurodesk ο κάθε νέος έχει άμεσα πρόσβαση σε εξειδικευμένες και ακριβείς πληροφορίες, σ’ ένα ευρύ φάσμα θεμάτων όπως: εργασία, σπουδές, κινητικότητα, εθελοντισμό, χρηματοδότηση, ανταλλαγές, μη τυπική μάθηση κ.α., εντελώς δωρεάν.
2)      Ενημέρωση για την Ευρωπαϊκή Διαδικτυακή Πύλη της Νεολαίας η οποία είναι η επίσημη σελίδα της ΕΕ για τους νέους. Η εντελώς νέα αυτή σελίδα, παρέχει πληροφορίες και λεπτομερείς ευκαιρίες για όλες τις οκτώ θεματικές της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για τη Νεολαία (Εκπαίδευση κα Κατάρτιση, Απασχόληση και Επιχειρηματικότητα, Υγεία, Εθελοντισμός, Συμμετοχή, κ.α.). Περιέχει άρθρα, ειδήσεις και εκδηλώσεις, με πληροφορίες τόσο σε Ευρωπαϊκό επίπεδο όσο και για όλες τις 33 χώρες που αποτελούν μέρος του προγράμματος Erasmus+, της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου